Posts

Shopback give money

Image
Salam readers, Just nak share sikit pasal shopback. Baru-baru ni install apps shopback ni kat phone secara tak sengaja. Bila duk klik-klik tu barula paham kaedahnya. Yang bestnya bila shopping online boleh dapat balik duit (bukan semua). Maksudnya boleh redeem. It’s depends on how much you spend to buy something di store-store yg tersenarai dalam shopback ni.  Since, I’m the online shopper mestilah kena guna apps ni. Sangat berbaloi ye! Kenapa? Sambil beli barang online(kadang2 tu ada less) boleh redeem balik duit cash...cash yeRedeem tu boleh la buat duit poket.Sebagai contoh: My total cash sekarang ☝🏻😬. Belum boleh redeem lagi.  Pada yang nak cuba apps ni melalui my referral boleh klik link kat bawah ni. Kalau nak terus download dari apps store pn boleh.
https://www.shopback.my/?raf=TsEUHy
Ok, tu je nak kongsi. Bye!

Krik2

Mobile Application for Blogger

Image
Salam readers,Nak share aplikasi yang memudahkan blogger untuk akses melalui telefon. Dekat apps memang banyak sangat boleh download and then install. Dalam banyak2 apps untuk blogging ni, I ve tried two:EasyBlog - interface kemas dan cantik. Mudah untuk pengguna baru guna, tak perlu tercari-cari mana nak tekan. Masalah dari segi nak upload gbr.BlogTouch Free - mudah nak guna tapi fungsi dia terhad sebab yang full kena bayar. Kalau setakat nak blog 2-3 patah perkataan should be no problem.



So, mana-mana blogger tegar boleh cari kat apps aplikasi mana yang berkenan di hati. 😊

Amalan Juz 30/Juz Amma

Jom amalkan Juz Amma (37 surah) amalan bersama-sama anak.
Nak mudahkan anak biasa dengar dengan surah-surah pendek Al-Quran boleh download dan pasang hari-hari.
InshaAllah, anak mudah hafal.

Download here!

Kelebihan Juz Amma:

Peristiwa hari berbangkit (kiamat)Dalil keesaanPerintah berdakwahPerintah membacaCatatan amal manusiaKisah bangsa zaman dahulu



Thomas and friend review

Image
Salam readers,

Entri for fun😬... balik dari kerja tadi, terus masuk dapur bersilat. Masak memasak untuk hidangan berbuka. Siap berbuka, solat dan sebagainya baru boleh rehat. Belum sempat rehat, Hamza dah ajak teman dia main, so spent masa sekejap teman dia main ngan toys. Walaupun badan penat, rasa nak rehat kena gagahkan juga melayan karenah sang hero ni. Setiap hari dia kat taska...dah nak malam baru jumpa mama and papa 😑. Kesian....
Ni antara toys yang dia suka main. Thomas and friends... Hari-hari dia duk main bende ni tanpa jemu.

Hilangkan parut - Azanis Scar Serum

Image
Salam readers,Untuk perkongsian bersama. Produk ni bagus sangat bagi sesiapa yang ada masalah nak hilangkan parut kene minyak panas/air panas/wap panas dan lain-lain yang sama waktu dengannya. Yang ada masalah parut jerawat pun boleh cuba. Saya bukanlah pengedar produk ni ye, tapi nak kongsi kesan lepas pakai produk ni selama 3 minggu. Alhamdulillah, dengan izin Allah hasilnya boleh memudarkan parut yang terkena wap panas.Nak pakai produk ni kena pastikan tempat terkena kecelakaan tu dah betul-betul kering atau dah hilang rasa pedih tu tau!Dalam masa 2-3 minggu kulit yang mati tu akan kering dan menggelupas keluar. Nak beli produk ni boleh cari dekat online Lazada/11street. Harga dalam RM60 je sebotol.



Ease Fasting Discomfort

Image
Salam readers,

perkongsian yang menarik untuk semua. Bulan puasa kena jaga permakanan ye. Sekiranya ada yang mengalami masalah-masalah seperti berikut bolehlah mendapatkan petua-petua yang disyorkan oleh shaklee ni.

1. Pedih ulu hati


2. Sembelit


3. Keletihan


4. Sakit kepala


5. Penyahidratan (Kurang air)


6. Obesiti (berat berlebihan)


Shaklee: 3:2:2:2 Personalized Plan

Image
Salam readers,

hari ni nak berkongsi pula cara permakanan dengan pelan no 2.😊Pelan ni adalah pilihan pengguna shaklee yang dah biasa dengan vitamin-vitamin shaklee ni.

Pelan ni dinamakan The Shaklee 3:2:2:2 Personalized Plan. Pelan ni mudah je, sayur + buah-buahan + Protein + Karbohidrat. Sebab tu nak diet ni tak semestinya stop terus makan. Cuma kaedah pengambilan makanan tu kene berdisiplin. Kalau ikut pelan ni, semuanya sangat seimbang. Sayur, buah, protein dan karbo semua ada. So, dalam sehari hidangan untuk kita makan adalah mengikut nisbah berikut:

3 - sayur-sayuran
2 - buah-buahan
2 - protein
2 - karbohidrat

Kuantiti setiap hidangan boleh rujuk dalam gambar ni. Kalau agak-agak lupa tu, simpan je dalam hp nanti boleh buat rujukan bila-bila masa.