Posts

Showing posts from May, 2017

Krik2

Minyak Ikan Terbaik

Image
Salam readers,
Perkongsian bersama, untuk hidup yang sihat kena jaga pemakanan. Sempena bulan ramadhan ni sangatlah perlu meningkatkan amalan permakanan yang sihat. Sayangi tubuh badan anda ye. Puasa memang dah elok dah tapi bila waktu berbuka makan macam-macam. Memang sedap di mulut tapi bila dah masuk dalam perut?dalam darah? 🤔  So, please kita sama-sama control ye...nak makan tu boleh tapi berpada-pada. Dalam setiap yang kita makan tu ada bahagian yang baik dan ada yang tak baik boleh mengundang pelbagai penyakit. Salah satunya, kolestrol....kolestrol ni memang pembunuh dalam senyap. Tak kira orang tu kurus ke gemuk ke. Bila makan macam-macam dan dah tak terkawal maka kolestrol akan senang wujud dalam badan kita tau. Jangan pula kata "Eh, saya kurus...mana ada kolestrol!"... No...no...no...belum test darah belum tahu yer! So, saya berpesan pada diri sendiri juga. Luangkan sedikit masa pergi ke klinik untuk cek kolestrol sebelum terlambat. Waktu muda remaja badan kuat da…

Shaklee ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder with Vanilla Flavour

Image
Nak beli ESP? Kena cepat, produk terlaris ni memang cepat habis. Boleh beli dengan macam-macam cara:

1. Pergi terus ke kaunter pembelian di cawangan Shaklee:     (anda boleh menggunakan ID 1250819/AZWANI AWANG semasa di kaunter pembelian) Bundar Sunway, Subang Jaya, Selangor (HQ)Taman Sri Rampai, Kuala LumpurKota Kinabalu, SabahKota Bharu, KelantanJohor Bahru, JohorIpoh, PerakSeberang Jaya, Pulau Pinang
2. Order secara online sendiri kepada shaklee (lebih selamat sekiranya ingin menggunakan kad kredit), boleh klik disini:
3. Order melalui distributor + pos terus ke rumah anda? sila ikut langkah berikut: whatsapp order (0163352269)bayaran ke akaun yang diberi (cimb/maybank)alamat penghantaran Mudah ajer! Jom sihat bersama-sama dengan shaklee!

3rd ramadhan 2017

Image
Salam readers,
menu berbuka semalam adalah menu orang nak cepat dan mengejar masa. Sampai rumah dah pukul 6. Tak payah fikir panjang. Sedia hidangan dengan bahan yang tersedia je. Menu paling mudah cucur bilis and bihun goreng daging . Alhamdulillah, berbuka dengan rezeki dan nikmat yang Allah bagi. Selesai ramadhan hari ke 3.....


2nd ramadhan 2017

Image
Salam readers,
Untuk ramadhan hari ke-2, mencuba buat kuih seri muka. Nak pergi bazar, malas pulak dengan orang ramai nye, pastu tahap kebersihan kadang-kadang meragukan. So, guna air tangan sendiri baru puas hati.  Pertama kali buat, haruslah ikut resepi. Bila dah banyak kali buat, da expert pejam mata pun siap. Untuk sukatan. kt buat dalam portion kecil je (2-3 orang makan). Resepi ikut sukatan cawan sebab yang tu paling mudah. Alhamdulillah, hasilnya memang sedap dan boleh repeat next time. 

Set Berpantang Shaklee

Image
Salam readers,

Nak kongsi kelebihan mengamalkan set berpantang shaklee. Ikut pengalaman sendiri bersalin secara c-Zer/bedah bagi dua kelahiran memang banyak beza. Masa anak pertama x makan set pantang shaklee (makan set pantang brand lain). Luka tempat c-Zer tu memang lambat nak sembuh. Pastu parutnya memang payah sangat nak hilang. Masa anak kedua, cuba set pantang shaklee sebab my sister syorkan. Dalam masa 2 minggu, memang rasa lain. Luka cepat kering dan badan rasa lebih bertenaga.

Mula-mula nak cuba set ni saya ambil Vita-C Plus. Bila dah rasa badan boleh absorb dengan baik dan berkesan, terus ambil yang set no 3 seperti gambar kat bawah. Alhamdulillah, sekarang parut tempat luka dah pudar (sekarang anak no 2 baru nak masuk setahun). Sy memang syorkan pada yang ada pengalaman bersalin c-Zer sila cuba. Tak rugi kalau melabur untuk tubuh badan sendiri. Yang bersalin normal pun cuba lah. Akan rasa kelebihan dan kesegaran pada tubuh badan anda!



Nak beli set berpantang ini untuk perse…

1st ramadhan 2017

Image
Salam readers,
Belanja gambar berbuka 1st ramadhan!

~Homemade Cara berlauk~

~dari atas ikan senangin masak masam manis, ayam butter, ayamg goreng halia(smlm punya sahur) dan ikan goreng!

Makanan Kesihatan/Supplement

Salam readers,

Untuk perkongsian hari ni adalah pasal pemakanan harian. Selalu orang cakap makanan adalah punca penyakit. Yes, fakta ini memang tak boleh disangkalkan. Zaman sekarang kalau tak jaga makan memang mengundang masalah pada diri sendiri. Apa yang dimakan itulah yang diproses menjadi darah yang mengalir diseluruh badan kita. Bayangkan kalau makanan yang masuk dalam badan tu banyak kolestrol, bergula, masin dan sebagainya! Macamanalah badan boleh bertahan lama kan. Sebab tu macam-macam penyakit timbul.

So, untuk menambah protection pada badan, disarankan pada semua orang untuk mengambil supplement. Tak kisahlah supplement apa pun yang penting badan kita mampu absorb semua vitamin-vitamin yang bersesuaian mengikut keperluan.

Supplement untuk saya dan keluarga adalah shaklee. Nak berkongsi pengalaman sikit. Sebelum ni tak pernah kisah pun pasal supplement sebab rasa badan macam cergas je, xde masalah pn. Tapi hakikatnya, bila usia semakin meningkat, tenaga pun dah kurang dan na…