Krik2

Makanan Kesihatan/Supplement

Salam readers,

Untuk perkongsian hari ni adalah pasal pemakanan harian. Selalu orang cakap makanan adalah punca penyakit. Yes, fakta ini memang tak boleh disangkalkan. Zaman sekarang kalau tak jaga makan memang mengundang masalah pada diri sendiri. Apa yang dimakan itulah yang diproses menjadi darah yang mengalir diseluruh badan kita. Bayangkan kalau makanan yang masuk dalam badan tu banyak kolestrol, bergula, masin dan sebagainya! Macamanalah badan boleh bertahan lama kan. Sebab tu macam-macam penyakit timbul.

So, untuk menambah protection pada badan, disarankan pada semua orang untuk mengambil supplement. Tak kisahlah supplement apa pun yang penting badan kita mampu absorb semua vitamin-vitamin yang bersesuaian mengikut keperluan.

Supplement untuk saya dan keluarga adalah shaklee. Nak berkongsi pengalaman sikit. Sebelum ni tak pernah kisah pun pasal supplement sebab rasa badan macam cergas je, xde masalah pn. Tapi hakikatnya, bila usia semakin meningkat, tenaga pun dah kurang dan nak buat aktiviti macam dulu pun terbatas.😟
Banyak kerja nak buat tapi kalau tak jaga kesihatan, apa pun tak dapat nak achieve dengan baik. Untuk sy dan asben, kami cuba secara perlahan-lahan dulu dengan beberapa supplment ni:

1. OmegaGuard -untuk control kolestrol
2. Lecithin - pemecah lemak
3. Alfalfa - flush away lemak
4. herb lax - (fungsi lebih kurang mcm alfalfa)

Alhamdulillah, setakat amal supplement ni kolestrol my husband dah turun. Inshallah, amalan pemakanan supplement ni kene diteruskan lagi supaya badan dapat dijaga dengan baik. Dalam pada tu jugak, cara makan pun kena berjaga-jaga. Kurangkan makanan manis, masin dan berminyak. Banyakkan minum air.
Berminat nak cuba supplement shaklee boleh shoppping kat sini : Jom cuba Shaklee!

Okey, tu je nak kongsi. -TQ- 


Comments

Popular posts from this blog

Rawatan untuk Demam Denggi-Zero D

Kitchenware murah!!!