Krik2

Ramadhan 7-Day Detox Meal Plan

Salam readers,

Hari ni nak berkongsi tentang permakanan lagi. 😉
Sempena bulan Ramadhan ni perkara yang sangat dituntut Islam adalah banyakkan beribadat dan melakukan kerja-kerja amal. Banyakkan bersedekah, berbuat baik, jaga mata, jaga telinga, jaga mulut dan jaga hati. Fikir yang baik-baik, sangka yang baik-baik jadi inshallah hasil yang kita perolehi juga akan dapat yang baik juga. Yang penting kekalkan aura positif!😉

Pasal bab makan, janganlah banyak membazir. Makanlah untuk sekadar alas perut dan memberi tenaga untuk waktu siang. So, bulan Ramadhan ni memang sesuai sangat untuk kita semua ni control cara permakanan tu. Walaupun puasa, berat badan masih macam tu juga...ada pulak kes berat badan naik masa puasa😬
Sebenarnya ramai je yang kat luar sana tu bercita-cita nak diet secara sihat tapi GAGAL!

Kenapa yee?
.....
.....
.....

Faktor utamanya: tak ikut peraturan yang betul.

Diet secara sihat bukan tak boleh makan...boleh makan ye. Dengan syarat makanan yang kita makan tu kene ada khasiat, fiber dan sebagainya. Kat bawah ni ada beberapa tips percuma dari shaklee macamna nak detox secara sihat!

Jom, kali ni cuba follow betul-betul kaedah permakanan yang disyorkan oleh Shaklee:



Ada 2 cara anda boleh pilih:
  1. 7-Day meal plan
  2. 3:2:2:2 personalized plan



Dah pilih pelan mana yang berkenan di hati?😝
Ok, nanti next entree saya akan cerita lanjut pasal setiap pelan ni ye😏


Comments

Popular posts from this blog

Rawatan untuk Demam Denggi-Zero D

Makanan Kesihatan/Supplement