Posts

Showing posts from February, 2017

Krik2

Visit dentist

Image
Routine checkup gigi...
Kali ni belum cukup 6 bulan lagi tp da p jmp dentist. Cuci gigi n cek2 benda lain, alhamdulillah...bersih dan dijaga tip top(itu kata dentist). Next patient, my little hamza: Punyalah susah nak bukak mulut😅. Hamza punya gigi ada sedikit problem. Memandangkan dia ni masih lg pakai botol susu, itu yg giginya dah bermasalah. Mcm dentist yg sebelum ni jugak, dentist ni bg cr untuk overcome iaitu kena pisahkan dia dgn botol susu. Huhu...dah cuba tp fail...how???so, nak xnak... maknya kene kental, tahan je nnt hamza melolong nk susu botol dia. 😑 Next mission: perpisahan botol susu dan hamza. Nnt tgk mcmn berjaya ke tidak misi ni ye...


Job Vacancy 2017

Captain America - vHamza

Image
Rehat sekejap bersama hamza. Favourite hamza ni create cerita lawan-lawan kapten america. Skrip dia buat sendiri. Imaginasi kanak-kanak, dari jauh kt perhati je...pandai dia buat cerita sendiri. Kelakar jugak ceritanya🤣

Beads curtain

Image
Haaa...yang ni barang baru sampai. Order da nak dekat seminggu baru sampai. Beads curtain untuk diletakkan di ruang antara dapur dengan ruang tamu. Baru nak testing, kalau nampak sesuai, kita move on...untuk percubaan kita pilih color hitam putih. Color yang selamat. Kang beli warna warni entah jadi pelangi rumahku syurgaku.
Harga 1 unit RM23~25. Beli online je melalui lazada.com.my.
Lepas gantung nanti baru kita snap lagi ye😬


Byeonhwan

Alhamdulillah...
Lama betul tak mencoret sesuatu disini. Bila nak mula balik dah tak tahu cara, taip-delete-taip-delete. Rasa baru kenal blogspot pulak.😆 Dah dekat setahun kot tak ada update apa-apa. Bila buka blogspot hari ni, tercapai juga akhirnya untuk buang semua post-post lama. So, kita bermula dengan yang baru ye.
Nama blog pun da tukar. Harapannya, tulisan lebih matang dan fokus untuk berkongsi sesuatu yang lebih bermakna.Umur pun dah meningkat kan, bila baca post-post lama terasa malu pulak. Banyak post-post lama yang dirasakan lucu dan boleh pulak hilang ingatan bila masa tulis post macam tu.😝
So, let's start here...new name for this blog is a good ways to start.
'Byeonhwan'
'Byeonhwan'
'Byeonhwan'
....................dipilih sebab perkataan nya membawa maksud transform.
Tak pernah belajar bahasa korea pun, cuma terpengaruh dengan cerita-cerita Korea.heeee.... Gigih mencari perkataan ni dalam google translate.😙Akhirnya, tadaaaaaa...my new blog&…